ödet logotyp

Ödet

Om

Vad betyder ÖDET?

ÖDET är en förankrad förkortning av Öppen ingång, Data-, Elektro- och Mekatronikingenjör som en gång var programmets syntes men som utvecklats och nu även omfattar två civilingenjörsprogram i datateknik respektive intelligenta system.

ÖDET Programförening är en ideell förening för de som studerar Data-, Civildata-, Elektro-, Mekatronikingenjörer och Civilingenjör i intelligenta system (elektronik) vid Högskolan i Halmstad med syfte att berika studentlivet och upprätthålla en god gemenskap. Föreningen bildades 2018.

Varför finns vi?

Det är den goda gemenskapen som håller oss motiverade och drivna till att studera och det är här ÖDET Programförening kommer in i bilden, vi är en förening som värnar om gemenskapen och studentlivet i Halmstad. Som student i någon utav ovan nämnda ingenjörsprogram så kan du bli medlem i vår förening som arrangerar event, studieresor och gasquer (fester) men även tillser att studieutrymmen sköts.

Vi håller ständigt en dialog med högskolan om utvecklingsmöjligheter. Vi är med i högskolans organisation “Studentliv” som håller ett samarbete mellan högskolan och alla föreningar vilket gör att vi har möjlighet att både påverka studentlivet i hela Halmstad men också möjligheten att informera våra medlemmar om event, projekt och andra möjligheter att engagera sig utanför föreningen och studierna.

Vad gör vi?

Styrelsen har organiserat event som att åka till Lund och besöka företagen Ericsson och Flatfrog där medlemmarna har fått en insikt i framtidens arbetsliv. Workshops, där företag har besökt Högskolan I halmstad och berättat om deras arbetsplats. Traditionsenliga gasquer som MÖS, Mekatronensjulafton och Beerpongturnering mot Corpus. Även ÖDETs finsittning på vackra Hotel Tylösand.

Vi består idag av över 150 medlemmar samt att vi har utvecklat ett mycket större samarbete med högskolans organisation Studentliv och andra föreningar.